search-mag-glass

Privacy of veiligheid? Primeur bij #smc040

| Geen reacties

Deze editie van #smc040 belooft heel bijzonder te worden. Er wordt al jaren gepraat over privacy en social media.
Sprak Cain Ransbottyn nog de woorden ‘Privacy is for losers’, tegenwoordig worden veel mensen zich meer bewust van hun eigen privacy. Privacy kent twee kanten. Enerzijds hoe worden jouw gegevens gebruikt door bijvoorbeeld de overheid en bedrijven, anderzijds welke informatie wil jij zelf delen op social media. En met het delen geef je grote stukken van je privacy op.

Kortom, een thema waar iedereen wel over mee kan praten en dat zal ook gebeuren tijdens deze SMC040 bijeenkomst. We hebben een heel bijzonder programma.

Datum: 25 September

19.00 Inloop met een kop koffie

19.30 Spreker 1: Ed Sabel, Politie Nederland over Crime Maps

edsabel


Ed gaat ons, samen met drie collega’s, een primeur laten zien: De politie gaat werken met Crimemaps, dit systeem is nog niet live, maar wij gaan al wel een demo krijgen in dit stukje digitale wereld van de politie! Ed zal via een beveiligde verbinding live inloggen in de netwerkomgeving van de politie en ons laten zien wat er aan zit te komen. Daarbij wil hij ook graag de reacties en input van jullie horen. Let op, dit is echt een primeur van een systeem dat nog niet eerder buiten de politie gedemonstreerd is!

20.30 Zeepkist Pitches. 
90 seconden pitches op onze zeepkist. Wil je ook een pitch doen? Geef je dan op: http://www.smc040.nl/pitch

20.40 Spreker 2: Clo Willaerts, Business Unit Manager bij Sanoma België en auteur van twee boeken.

Clo-Willaerts-profiel
Clo houdt zich al jaren bezig met online gedrag. Haar laatste boek, Altijd Naakt, handelt over wat wij allemaal online delen. Clo heeft een boeiend verhaal met inspirerende voorbeelden en onder andere de term ‘little brothers’ zal aan bod komen.

Bereid je voor en koop alvast de boeken van Clo! Een citaat over Altijd Naakt:

ALTIJD-NAAKTWaarschuwing: ook u staat naakt op het internet!

Het internet was lange tijd een plek om ongestoord te experimenteren met uw identiteit en uw voorkeuren. Met de komst van sociale media zijn de redenen waarom we online gaan niet veranderd: we willen bijleren, mensen ontmoeten, maar ook gewoon de tijd doden of onnozel doen.
Ondertussen steunt het zakelijk model van de grote social media-spelers op een zo groot mogelijk aantal gebruikers die allemaal hun echte naam gebruiken. En plotseling is het gevoel van vrijheid weg…

Uw reputatie in het echte leven wordt namelijk bepaald door wat er online over u te vinden is. En wat u online uitspookt, blijft niet langer onopgemerkt of ongestraft in het echte leven. Clo Willaerts toont bedrijven en individuen de weg om via internet en sociale media hun eigen stijl te vinden en zelf controle te houden over hun onlinereputatie.

http://www.managementboek.nl/boek/9789401405621/altijd-naakt-clo-willaerts


21.40 Borrel & Netwerken 

Deelname is zoals altijd gratis. De locatie is wederom Seats2Meet op Strijp-S.

Inschrijven:

Deelnemers:

Please enter a valid Eventbrite "id".

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.