Sociaal ondernemen, doe je mee?

| Geen reacties

bigstock-Man-holding-a-red-woolen-heart-56186573-new-980x588Iedere laatste woensdag van de maand organiseert Social Media Club 040 inspirerende bijeenkomsten vanuit ons vaste honk Seats2Meet. Deze maand is het thema ‘Sociaal ondernemen’

Iedere laatste woensdag van de maand organiseert Social Media Club 040 inspirerende bijeenkomsten vanuit ons vaste honk Seats2Meet. Deze maand is het thema ‘Sociaal ondernemen’

Iedereen heeft er de mond van vol. “Sociaal ondernemen” of wat vlot gebekter “Social Enterprises”.
Maar wat is het eigenlijk, hoe werkt het, waar komt vandaan. Was het er altijd al? Is het oude wijn in nieuwe zakken? Of echt iets nieuws?
Wat zijn de vragen en de dilemma’s?
Mag je eraan verdienen? Wie profiteert ervan? Moet het gratis zijn?

We hebben deze maand topspreker Martin Schulz die ons door deze dilemma’s loodst en over hoe bedrijven kunnen ontstaan uit idealen of een behoefte om de wereld beter te maken.
Martin Schulz is als docent en onderzoeker verbonden aan oa. NSOB- Den Haag, TiasNimbas Business School – Tilburg, Universiteit – Utrecht.

Na korte pauze en de zeepkist pitches laat Paul Kemper een paar live voorbeelden zien van sociale ondernemingen. Wat is de invloed van de huidige communicatiemogelijkheden zoals social media.

Ook gaan we deze avond samenwerken om een initiatief te boosten met jullie ideeën.
(Paul Kemper -Taurus Marketing en Social Entrepeneur heeft recent een challenge gewonnen dat een bijdrage levert aan de oplossing van een maatschappelijk probleem)

Sociaal ondernemerschap, DOE MEE.
Voor deze avond hebben een zeer beperkt aantal plaatsen.
Wees er bij op woendag 30 september  a.s. Meld je snel aan want vol = vol.

Eventbrite - SMC040 - Sociaal Ondernemen: Martin Schulz en Paul Kemper

Zeepkist
Heb jij zelf iets te delen? Meld je dan aan voor de zeepkist. The floor (of liever gezegd: de kist) is yours voor je eigen 90 seconds of fame. Je kunt dit ook aangeven bij je registratie in Eventbrite. Schrijf er ook even bij waar je het over gaat hebben.

Programma SMC040 – Sociaal ondernemen – 30 september
19.00 Inloop met koffie of thee
19.30 Spreker 1: Martin Schulz
20.15 Korte pauze met pauzedrankjes bij  (H)eerlijk Anders
20.35 Zeepkist pitches
20.45 Spreker 2: Paul Kemper
21.30 Borrel & Netwerken

Deelname aan de SMC040-avonden is zoals altijd gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. SMC040 wordt belangeloos bestuurd door vrijwilligers en om uit de kosten te blijven laten we zo nu en dan de collectebus rondgaan. Donatie is niet verplicht maar wordt wel zeer op prijs gesteld.

De locatie is wederom Seats2Meet op Strijp-S. Bevestig je komst met een registratie via Eventbrite, laat via Facebook zien dat je erbij bent en nodig vooral je relaties uit.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.