news

#SMC040 on Journalism – From Local for the Global

| Geen reacties

Je zou het een echte thuiswedstrijd kunnen noemen. Twee Eindhovense uitgevers die op geheel eigen wijze vorm en inhoud geven aan Eindhovense topics en thema’s: e52.nl en Mud Magazine. In meerdere opzichten twee uitersten, maar er zijn ook parallellen: beide initiatieven brengen nieuws óver Eindhovenaren maar niet per se vóór Eindhovenaren. Hun wijde blik op de wereld heeft geleid tot twee publishing start-ups waar Eindhoven trots op mag zijn. Op woensdag  25 november a.s. worden we getrakteerd op een kijkje achter de schermen bij deze twee spannende lokale initiatieven met grote ambities.

Sabine te Braake (@SabineSchrijft) en Laury van Eerd (@lauryvaneerd) zijn de twee geestelijke moeders van Mud Magazine. Sabine is copywrtiter, redacteur, conceptontwikkelaar en magazine-lover. Het was slechts een kwestie van tijd dat daar een nieuw magazine-ideetje uitgebroed ging worden. Sabine en partner in crime Laury van Eerd bepalen volledig zelf de inhoud. Laury is ontwerper/art director en studeerde aan de Eindhovense Design Academy. Mud is naar eigen zeggen ‘méér dan een tijdschrift’ en laat zich het beste omschrijven als een bookazine over Eindhoven en EIndhovenaren. Mét bewaarfunctie, want het oogstrelende blad is veel te fraai om bij het oud-papier te zetten. 

Bart Brouwers (@brewbart) is naast journalist, blogger, schrijver en professor aan de Rijksuniversiteit te Groningen ook oprichter en eigenaar van Media 52, het bedrijf achter het e52.nl: Eindhovens platform voor nieuws over innovatie, cultuur en economie. Met e52.nl bedrijft hij ‘nieuwe journalistiek’ en brengt dagelijks nieuws over Eindhoven dat je niet elders kan vinden. e52.nl streeft naar een beter aanbod van artikelen voor de groeiende Engels-sprekende Brainportgemeenschap. Artikelen worden daarom in zowel het Nederlands als in het Engels gepubliceerd.

Zeepkist
Heb jij zelf iets te delen? Meld je dan aan voor de zeepkist. The floor (of liever gezegd: de kist) is yours voor je eigen 90 seconds of fame. Je kunt dit ook aangeven bij je registratie in Eventbrite. Schrijf er ook even bij waar je het over gaat hebben.

Programma SMC040 – 25 november on Journalism  – From Local for the Global
19.00 Inloop met koffie of thee

19.30 Sprekers 1: Sabine te Braake en Laury van Eerd
20.15 Korte pauze met pauzedrankjes bij  (H)eerlijk Anders
20.35 Zeepkist pitches
20.45 Spreker 2: Bart Brouwers

21.30 Borrel & Netwerken

Vragen
Heb jij al een vraag voor een van onze sprekers? Stel die via twitter aan @smc040 of via de Eventbrite reactie mogelijkheid.

Gratis entree, maar een bijdrage voor onkosten is fijn!
Deelname aan de SMC040-avonden is zoals altijd gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. SMC040 wordt belangeloos georganiseerd door vrijwilligers. De sprekers en de locatie leveren hun diensten ‘om niet’ voor jou.  Maar we komen er niet onderuit dat we soms kosten maken. Om die kosten te delen met jullie, het publiek, laten we zo nu en dan de collectebus rondgaan. Donatie is niet verplicht maar wordt wel zeer op prijs gesteld.

Aanmelden en anderen uitnodigen
Bevestig je komst met een registratie via Eventbrite, laat via Facebook zien dat je erbij bent en nodig vooral je relaties uit. 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.